Történetünk

DESSERT FLOW cukrászműhely

Vincze Flóra vagyok, cukrász.

Kicsi koromtól kezdve sokat sündörögtem a konyhában Nagymamám csodálatos süteményei között. Segítettem neki, kóstoltam, minden érdekelt, és persze minden kívánságomat teljesítette, ha ételről volt szó.

Később elkezdtem egyedül próbálkozni, szívesen megleptem a családomat bármilyen alkalomra egy-egy tortával, süteménnyel.

Igazából mindig is tudtam sütni. Lehet, hogy ez az anyai nagymamám, dédnagymamám öröksége. Ahhoz, hogy a hobbim a munkám legyen, a cukrász szakmai végzettséget is megszereztem, és időről-időre új szakmai tanfolyamokon veszek részt.

Ma már egy egész műhelyet irányíthatok, és sokaknak szerezhetek örömet a süteményeimmel.

A legfontosabb számomra a minőségi alapanyag:

  • a sütik friss tojásból készülnek, nem tojásporból (a piskóta ettől lesz szép sárga, nem a színezéktől)
  • lehetőség szerint szezonális gyümölcsökkel dolgozom, amit a környékbeli termelőktől szerzek be (semmi sem utánozhatja az igazi friss eper ízét)
  • nem használok étbevonót, csakis igazi, 60-80%-os kakaótartalmú étcsokoládét, és magas zsírtartalmú kakaóport (a torták díszítése így nemhogy ehető, de még finom is)
  • margarin helyett friss házi vajjal sütök (a házi leveles tészta a krémeshez kizárólag ebből készül)
  • a lágy könnyed ízeket a valódi tejszín adja (nem érzik műanyagnak egy tejszínhab)
  • tejpor és UHT tej helyett friss tej kerül a sütikbe